Earth Hour

Idag är det dags för Earth Hour igen. Klockan 20:30 lokal tid släcker jag alla lampor och stänger av all elektronisk utrustning under minst en timmes tid.

 

Vad är Earth Hour?

Syftet med Earth Hour är att vara en uppmaning till världens beslutfattare att börja ta klimatfrågorna på större allvar. Det är en global rörelse som finns över hela världen och förra året släckte varannan svensk ljuset under Earth Hour och världen över var det flera hundra miljoner människor som gjorde detsamma.

På individnivå kan Earth Hour vara en påminnelse och en ögonöppnare för hur mycket energi vi gör av med på saker som är igång i onödan. Måste vi ha lamporna tända när rummet inte används? Måste datorn vara igång nu? Kan vi leva mer miljövänligt än vi gör idag?

För mig blir Earth Hour även en timme av stillhet. Förra året stod jag på balkongen när lamporna på gården nedanför släcktes, det var ett lysande tillfälle att bekanta sig med Castor, Pollux, Bellatrix och många andra stjärnor man knappt ser när stadens ljus är tända.

Vad gör du under Earth Hour?

Vill du veta mer om Earth Hour?

http://www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/1415461-earth-hour-2013

http://www.earthhour.org/

 

Text: Sofia      Bild: earthhour.org (757)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


+ 6 = eleven

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>