Jordens dag

Den 22:a april är numera känd som Jordens dag, eller Earth Day i ett stort antal länder världen över. Det började 1970 i USA då anti-krigs protesterna växte och miljörörelsen saknade ett vettigt forum för att sprida sina åsikter till politisk nivå.

Denna dagen firas för att uppmärksamma återvinningsprogram, förnybar energi och andra viktiga miljöfrågor. I sin hemkommun, bostadsområde, vänkrets eller hushåll kan man fira Earth Day, bland annat, genom att göra andra och sig själv mer uppmärksamma på de små förändringar man kan göra för att hjälpa till. Den allra enklaste förändringen är att stanna upp och fundera över om man verkligen behöver allt det som man släpar hem från affärerna. Ett bra motto är: ”Reduse, reuse, recycle”, alltså minska konsumerandet, återanvänd och återvinn.

 

Text: Sofia

(Den här texten har tidigare publicerats i Tidningen Vitka nr. 1/ 2011)

  (1288)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 + seven =

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>